Ontwijk Ryanair's verborgen kosten, dure extra's en torenhoge toeslagen

Ryanair Tip: Let op je handbagage

Ryanair heeft strenge regels over handbagage. Valt je bagage niet binnen de afmetingen of is het gewicht te hoog, dan kan het geweigerd worden.

Controleer thuis je handbagage

Ryanair is een van de weinige vliegtuigmaatschappijen die ontzettend streng controleert op handbagage. De kans is groot dat je handbagage op weg naar de gate wordt gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Controleer daarom thuis al of je bagage voldoet aan de regels van Ryanair, dat voorkomt onaangename verrassingen.

Maximale afmetingen en gewicht

De maximale afmeting van handbagage is 55 cm x 40 cm x 20 cm. Je mag ook maar één stuk handbagage meenemen per persoon. Dit betekent dat handtassen, laptops, aktetassen en camera’s vervoerd moeten worden binnen dat ene stuk bagage.Het maximale gewicht van handbagage bedraagt 10 kilo.

Bagage die niet aan de regels voldoet

Als je handbagage niet voldoet aan de regels van Ryanair en te groot of te zwaar is, kan hij worden geweigerd door het personeel. Als er nog de mogelijkheid is om bagage in te checken kun je er voor kiezen om dat te doen. Dit kost je echter wel (minimaal) € 60 voor een enkele vlucht.

Vloeistoffen in je handbagage

Net zoals bij andere vliegmaatschappijen mag je bij Ryanair alleen kleine hoeveelheden vloeistoffen meenemen in je handbagage. Je mag één transparant, hersluitbaar zakje van 20 x 20 cm meenemen waarin vloeistoffen mogen zitten met een verpakking van maximaal 100ml.

Andere tips:

<< Vorige tip