Ontwijk Ryanair's verborgen kosten, dure extra's en torenhoge toeslagen

Ryanair Tip: Gebruik de juiste ticketnaam

In vergelijking met andere maatschappijen is Ryanair erg streng als de naam op het ticket niet overeenkomt met de naam in het paspoort. Een spelfout of verkeerde roepnaam kan je € 160 kosten.

De juiste naam op het ticket

Ryanair is duidelijk bij het boeken: neem altijd je voor- en achternaam over zoals die in je paspoort staan. Heb je meerdere voornamen, dan mag je ze allemaal invullen maar is je eerste voornaam in principe voldoende. Wijkt je roepnaam af van je doopnaam, gebruik dan je doopnaam.

Voorbeeld
Roepnaam: Jan Smit
Naam in paspoort: Johannes Hendricus Maria Smit
Ryanair ticket: (Dhr.) Johannes Smit

Staat in je paspoort je meisjesnaam als achternaam, gebruik dan je meisjesnaam bij het boeken. Heb je een accent in je naam, vul je naam dan in zoals deze op het onderste randje van je paspoort staat.

Telefonisch laten wijzigen

Heb je de verkeerde naam ingevuld tijdens het boeken, dan is het mogelijk om deze telefonisch te laten veranderen. Vaak moet je hiervoor betalen, soms is Ryanair coulant. Let op: Het wijzigen van een naam op het vliegveld kost altijd geld.

Telefoonnummers Ryanair
0900-04 00 860 (€ 0,45 per minuut)
0900-04 00 856 (€ 0,70 per minuut)

Bij beide nummers krijg je een engelstalige medewerker aan de lijn. Voor het spellen van een naam is het handig om een internationaal telefoonalfabet bij de hand te houden.

Tarief voor naamswijziging

Een naam wijzigen is bij Ryanair een prijzige aangelegenheid. Het officiële tarief is € 110 als de naam via de website wordt veranderd en zelfs € 160 als dit via het call center of op de luchthaven gebeurt. Maar zoals eerder vermeld, soms is Ryanair coulant. Het loont de moeite om naar de servicenummers te bellen.

Andere Ryanair tips:

<< Vorige tip
Volgende tip >>